VINKIT ALOITTELEVALLE KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄLLE
18.10.2022
Mitä aloitteleva kiinteistönvälittäjä voisi tarvita uransa alussa?

Kuinka aloittaa oman uran rakennus tehokkaasti?

Kiinteistönvälitysala ei ole mitään helpointa työtä, varsinkaan alkutaipaleella. Ulospäin se voi näyttää helpolta, tarvitsee vain puhua fiksusti ja kirjoittaa koneella pari sopimusta. Näin kauppa on tehty.

Sitä se ei todellisuudessa ole. Jos se olisi niin helppoa, niin eiköhän kaikki meistä olisi kuin oma idolinsa. Menestyäkseen tai edes tämän työn aloittamiseen vaaditaan paljon kärsivällisyyttä sekä kunnianhimoa. Onneksi se vaivannäkö palkitaan, sen olen oppinut näiden viiden vuoden aikana, kun olen vienyt uraani eteenpäin. Ja kahtena edellisenä vuotena olen tehnyt aina uudet henkilökohtaiset ennätykseni myynnin sekä meriittien osalta.

Kiinteistönvälityksen alkutaipale

Aloittelevana kiinteistönvälittäjänä sinun on oltava aktiivinen. Mahdollisuuksiin tarttuminen on parasta mitä voit itsellesi tehdä. Voit päästä esittelemään kollegoiden kanssa kohteita, opetella markkinointia, kysyä kysymyksiä ja neuvoja. Nämä vaativat sen, että olet aktiivinen ja tuot itsesi kuuluviin. Yritä ottaa oppia alan konkareilta. Uteliaisuus sekä kiinnostuneisuus vievät eteenpäin.

Kiinteistönvälittäjän kannattaa tietää muustakin kuin vain lainsäädännöksistä sekä sopimusten kirjoittamisesta. Tietysti täytyy osata kiinteistölainsäädännökset, jotta teet työstäsi helpompaa kun opiskelet sen kunnolla. Näkemyksien avulla kuten rakennustekniikan osalta, pystyt tuomaan myynnissäsi paljon enemmän esille. Ole kiinnostunut. Oman ammattitaidon eteenpäin vieminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Hyvänä vinkkinä heittäisin ilmoille, että älä laske työtunteja. Ole ahkera, vie omaa uraasi eteenpäin ja panosta työhön kokonaisvaltaisesti. Panosta myyntityyliisi sekä markkinointiisi. Markkinoinnilla saat mahdollisia asiakkaita, tuo itsesi esiin äläkä välitä muiden mielipiteistä. Mielipiteitä tulet saamaan, niin positiivisia kuin negatiivisiakin. Kysy mielipiteet kollegoiltasi sekä muilta tiimisi ammattilaisilta. Panostamalla kokonaisvaltaisesti työhösi, alat saamaan referenssejä, omia asiakkaita sekä suosituksia. Kiität itseäsi tulevaisuudessa.

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä, ole nälkäinen ja kunnianhimoinen aloitteleva kiinteistönvälittäjä. Tämä työ on enemminkin elämäntapa ja niin se täytyy myös kokea. Kuitenkin sinun on oltava melkein aina tavoitettavissa, joten on alusta lähtien helpompaa kun se on sinulle intohimo. Taivas on vain rajana.